Tiada komen

10 Sebab Pembeli Rumah Kali Pertama Pilih RUMAWIP

1) MESTI PEMBELI RUMAH WAKTU PERTAMA - Tidak seperti syarat PR1MA, pemohon atau pasangannya dibenarkan menggunakan ini sebagai rumah kedua, dengan kata lain lebih bijak memilih RUMAWIP berbanding harta PR1MA yang diberi pilihan ketika anda membeli rumah pertama. Seseorang tidak boleh membeli RUMAWIP apabila pemohon atau pasangan memiliki harta.

2) Semua harta tanah RUMAWIP biasanya dilengkapi dengan unit kosong. Itu membolehkan anda dapat merancang unit hampir dari awal. Seseorang boleh memutuskan reka bentuk dapur mengenai sama ada menambah oven (anda memerlukan pendawaian 4 mm dan menyembunyikannya dalam unit kosong boleh dicapai) kepada jenis almari pakaian sama ada membina atau bermain; seseorang boleh memilih. Di Malaysia, kita semua memerlukan penghawa dingin 24/7 dan memilih AC penyongsang akan menjimatkan wang anda. Penghawa dingin penyongsang, kelajuan pemampat berbeza-beza untuk memastikan operasi yang cekap tenaga dan penyejukan atau pemanasan tepat seperti yang diperlukan yang menjimatkan penggunaan elektrik 30-50%. Bukan itu sahaja, apabila pemampat AC dapat menyesuaikan diri mengikut keperluan suhu bilik, ia akan memanjangkan jangka hayatnya (cekap) sama seperti telefon pintar anda yang sentiasa memanas seperti Nexus 6P saya; cepat habis.

3) Buying a RUMAWIP which is an affordable housing for moderate and low income earners who live and work at Wilayah Persekutuan, cost will always be in consideration before making any decision. Renovating a bare unit is far more cheaper than renovating a sub sale house or changing the design a fully furnish new property as removing things and replacing it definitely cost more. One can take up this opportunity in Hong Leong Bank with a 6% flat interest rate to renovate your home (lowest in the market) as OCBC no longer offer Renovation & Refurbishment Loan as far as I know. With a mortgage payment that is cheaper than the rental in the same area; additional monthly repayment for a renovation loan is obviously more preferable compare to paying rental which in in end you are just paying for someone else property.

4) Anda boleh memilih dan memastikan anda membeli RUMAWIP yang mempunyai tajuk kediaman (50% bil utiliti lebih murah)! Dengan pembayaran gadai janji yang rendah dan bil utiliti yang lebih murah, pengubahsuaian rumah pertama anda menjadi kediaman impian anda dapat dicapai dengan mudah! Pada pendapat saya Skyworld Sky Awani 3 adalah salah satu pilihan terbaik yang boleh dibuat.

5) Adakah anda mengikuti Kursus Harta Tanah Adrian Wee? Satu perkara yang dia ajarkan ialah harta benda menggandakan nilainya setiap sepuluh tahun. Sebagai contoh, anda membeli Sky Awani 3 dengan harga 300k dan pembayaran bulanan adalah purata RM 1,500. 10 tahun di jalan raya; nilainya biasanya meningkat hingga 600k. Bagaimana jika Adrian salah? Hanya 450k! Anda boleh membiayai semula dengan harga 70% dan itu adalah 315k! Sama ada untuk dana kolej kanak-kanak atau pelaburan lain; terpulang kepada anda! Atau adakah anda memilih untuk menyimpan wang tersebut menggunakan gaji bulanan anda?

6) Pendapatan sewa? Ya sekiranya anda berpindah dari bandar untuk bekerja atau perniagaan anda berpindah. Perkara yang indah adalah, ia hanya boleh disewa oleh rakyat Malaysia. Oleh itu, kita dapat menyimpulkan bahawa RUMAWIP tidak akan pernah menjadi kediaman runtuh yang dipenuhi dengan pengedar dadah atau aktiviti maksiat.

7) Mengundi? Tidak semua melalui undian suara, Skyworld Sky Awani Series melalui pemilihan. Sama ada di tingkat atas atau bawah, menghadap ke timur atau barat sepenuhnya bergantung pada anda!

8) Kelas rendah? Tidak! Skyworld Sky Awani 3 memenangi 3 Anugerah, malah dilengkapi dengan taman atap yang kebanyakan RUMAWIP atau PR1MA tidak akan miliki. Sky Awani 4 adalah dengan geladak tontonan.

9) Kekurangan wang untuk deposit? Harga RUMAWIP berjumlah RM300,000 yang melayakkan anda untuk Skim Rumah Pertama Saya dengan kata lain pembiayaan 100% dari bank.

10) Kebimbangan kelulusan pinjaman? Harta tanah seperti Sky Awani 3, dengan dua surat penolakan pinjaman atau penolakan dari pihak berkuasa RUMAWIP; anda akan mendapat bayaran balik sepenuhnya untuk deposit anda!

ralat: Kandungan dilindungi !!