Residensi Desa Timur Sg Besi, Kuala Lumpur

RM300,000
Pelancaran Baharu
Jenis hartanah: Condominium
Kawasan (Kaki Persegi)
800
Bilik
3
Bilik air
2

Penerangan Produk

Sila klik SINI untuk kemas kini Telegram segera tentang projek ini.

Residensi Desa Timur terletak di Sg Besi, Kuala Lumpur. 2 Blok Residensi Wilayah (total 1218 units) connecting Cheras, Sungai Besi & MEX highway.

Menara A (32 Tingkat – 609 Unit)

Menara B (32 Tingkat – 609 Unit)

Kemudahan. dan tempat letak kereta 6 tingkat

Spesifikasi Unit
-3 bilik , 2 bilik air l Balkoni l Halaman
-1 tempat letak kereta berbumbung disediakan
-Jumlah 1218 unit
-2 blok
-32 tingkat
-Gelaran Kediaman
-M.Yuran RM0.30 setiap sf
Kemudahan Disediakan
-Dewan Serbaguna
-Surau
-Taman permainan
-Bilik Pengurusan
-Kolam renang
-Kolam Renang
-Bilik Gim
-BBQ
-Tadika
-Tandas
-Pondok pengawal
Mercu Tanda Kawasan Projek
– Jalan Sungai Besi, Kuala Lumpur
Pendidikan
– SJK(c) Tai Thung 950m
– SJKC Sam Yoke 4.1km
– SK Salak Selatan 4.9km
– SMK Seri Mulia 3.6km
Hospitaliti
– Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan 4.1km
– Pusat Perubatan iHeal 7.2km
Shopping Mall
– Giant Taman Connaught (CMC Centre) 4.7km
– Sunway Velocity Mall 5.4km
– Mid Valley Mall 7.2km
– Lotus Extra Taman Midah 6.5km
– KLCC 12.6km
Stesen KTM/LRT
– LRT Selatan Salak 4.0km
– KL Sentral 6.8km
– Seputeh KTM 8.8km
– LRT Cheras 8.9km

Menginap di Sungai Besi, Kuala Lumpur, Malaysia, ada kelebihan dan kekurangannya. Berikut ialah kebaikan dan keburukan, termasuk butiran mercu tanda kawasan projek, pendidikan, hospitaliti, pusat beli-belah dan stesen KTM/LRT:

Kelebihan:

  1. Kebolehcapaian: Sungai Besi, terletak di sepanjang Jalan Sungai Besi, menawarkan akses mudah ke lebuh raya utama, termasuk Lebuhraya Sungai Besi (SBE), menghubungkan penduduk ke pelbagai bahagian di Kuala Lumpur dan kawasan jiran.
  2. Pendidikan: Berdekatan dengan Sungai Besi, terdapat beberapa sekolah, seperti SJK(c) Tai Thung (950m), SJKC Sam Yoke (4.1km), SK Salak Selatan (4.9km), dan SMK Seri Mulia (3.6km). Ini bermanfaat untuk keluarga yang mempunyai anak yang bersekolah, menyediakan akses mudah kepada pendidikan berkualiti.
  3. Hospitaliti: Penduduk Sungai Besi boleh mengakses kemudahan perubatan seperti Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan (4.1km) dan Pusat Perubatan iHeal (7.2km). Pusat penjagaan kesihatan ini menawarkan perkhidmatan dan kepakaran perubatan yang penting.
  4. Pusat Beli-belah: Terdapat pelbagai pusat beli-belah yang boleh dicapai, termasuk Giant Taman Connaught (CMC Centre) (4.7km), Sunway Velocity Mall (5.4km), Mid Valley Mall (7.2km), Lotus Extra Taman Midah (6.5km), dan KLCC (12.6km). Pusat beli-belah ini menyediakan pelbagai pilihan runcit, tempat makan dan hiburan untuk penduduk.

Cons:

  1. Kesesakan Trafik: Sungai Besi mengalami kesesakan lalu lintas yang teruk pada waktu puncak, terutamanya di sepanjang Jalan Sungai Besi dan SBE. Ini boleh menyebabkan masa ulang-alik yang lebih lama dan kelewatan untuk sampai ke destinasi.
  2. Pencemaran Bunyi: Sebagai kawasan yang sibuk, Sungai Besi terdedah kepada pencemaran bunyi, terutamanya di sepanjang jalan utama dan berhampiran pertubuhan komersial. Ini mungkin tidak sesuai untuk individu yang mencari persekitaran kediaman yang lebih tenang.
  3. Kawasan Hijau Terhad: Walaupun Sungai Besi menawarkan ruang rekreasi, ketersediaan kawasan hijau dan taman agak terhad berbanding kawasan lain di Kuala Lumpur. Ini boleh memberi kesan kepada akses kepada persekitaran semula jadi dan tenang.

Pertimbangkan keutamaan dan keutamaan peribadi anda, seperti kebolehcapaian ke lebuh raya, berdekatan dengan sekolah, ketersediaan kemudahan perubatan, pilihan membeli-belah, toleransi terhadap kesesakan lalu lintas dan bunyi bising, dan kehadiran ruang hijau semasa membuat keputusan sama ada untuk tinggal di Sungai Besi atau meneroka kawasan lain di Kuala Lumpur. Mulai 20 Mei 2023, semua unit sudut yang menghadap matahari pagi telah dipasang.

*KEBANYAKAN PEMBELI RUMAH KALI PERTAMA MEMILIH UNTUK MEMBELI RUMAH PERTAMA MEREKA ATAS SEBAB BERDEKATAN DENGAN TEMPAT KERJA MEREKA YANG TIDAK BIJAK KERANA KEBANYAKAN MEREKA MENUKAR PEKERJAAN SEBELUM MEREKA DAPATKAN KUNCI, VISTA ADESA RESIDENSI DESA TIMUR (LONDON) LOMBA TIMUR (LOMBOK) LOMBA TIMUR UNTUK MELANCONG BEKERJA DALAM SEJAM WALAUPUN WAKTU PUNCAK*

ralat: Borang hubungan tidak ditemui.

ralat: Kandungan dilindungi !!