Tiada komen

Buat Duit dalam RUMAWIP?

Telegram, aplikasi pemesejan popular, telah menjadi alat penting untuk perniagaan tempatan memasarkan perkhidmatan mereka. Salah satu strategi yang paling popular ialah mewujudkan kumpulan tempatan yang menawarkan perkhidmatan khusus kepada ahlinya, menjadikannya mudah diakses daripada menawarkan pelbagai perkhidmatan yang mana kumpulan itu akan penuh dengan SPAM. Jika anda memilih untuk membuat Saluran Telegram, ia tidak akan berdasarkan lokasi secara lalai.

 1. Kumpulan ini menawarkan perkhidmatan menjaga bayi untuk ibu bapa yang sibuk yang memerlukan orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai untuk menjaga anak-anak mereka. Perkhidmatan ini sesuai untuk mereka yang memerlukan seseorang untuk menjaga anak-anak mereka semasa mereka bekerja atau menjalankan tugas. Ibu bapa boleh mencari pengasuh dalam kondo yang sama, yang merupakan pilihan yang mudah dan selamat. Pilihan pemantauan CCTV untuk ibu bapa menyemak anak-anak mereka akan diutamakan.
 2. Hantar makanan masak rumah. Perkhidmatan ini membolehkan ahli memesan makanan yang dimasak sendiri daripada tukang masak tempatan yang pakar dalam pelbagai masakan. Ia adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang ingin menikmati hidangan yang dimasak di rumah tanpa perlu memasak sendiri. Makanan disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang menjamin keaslian dan kualiti makanan. Sama ada anda ingin fokus kepada Halal atau Non Halal; kedua-duanya boleh dilakukan kerana kebanyakan RUMAWIP adalah 50/50 Bumi/Bukan Bumi yang diduduki.
 3. Perkhidmatan tempahan e-hailing, yang membolehkan ahli menempah perjalanan dengan mudah dengan hanya beberapa ketikan pada telefon pintar mereka. Perkhidmatan ini sesuai untuk mereka yang perlu mengelilingi bandar dengan cepat dan cekap. Perkhidmatan e-hailing tersedia untuk penduduk kondo yang sama, yang merupakan cara yang selamat dan cekap untuk bergerak. Memandangkan kebanyakan unit RUMAWIP hanya mempunyai satu unit tempat letak kereta, permintaan terhadap perkhidmatan ini pastinya tinggi. Sebagai seseorang yang menceburi perniagaan ini, akhirnya pengaturan peribadi untuk pembayaran bulanan boleh diaturkan. Contohnya, memilih pelanggan yang berbeza daripada blok A, B, C & D ke stesen LRT tertentu untuk pembayaran bulanan tetap.
 4. Untuk pembaikan dan penyelenggaraan rumah, kumpulan ini menawarkan perkhidmatan tukang. Ahli boleh meminta tukang untuk datang dan membetulkan perkara di sekeliling rumah seperti paip bocor atau tingkap pecah. Perkhidmatan tukang disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang memastikan kepercayaan dan kebolehpercayaan. Kebanyakan kemahiran ini boleh dipelajari di YouTube dengan mudah!
 5. Perkhidmatan mencuci kereta juga disediakan untuk mereka yang ingin memastikan kereta mereka kelihatan bersih dan berkilat. Ahli boleh meminta cucian kereta profesional mengikut keselesaan mereka. Perkhidmatan mencuci kereta disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang memastikan perkhidmatan berkualiti tinggi.
 6. Perkhidmatan jurulatih peribadi gim untuk mereka yang ingin meningkatkan kecergasan mereka. Perkhidmatan jurulatih peribadi disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang memastikan kepercayaan dan kebolehpercayaan. Ini boleh dilakukan di gim RUMAWIP atau boleh menjadi kelas latihan kumpulan juga!
 7. Servis facial untuk mereka yang ingin menjaga kulit. Perkhidmatan muka disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang memastikan kepercayaan dan kebolehpercayaan.
 8. Kumpulan ini juga menawarkan perkhidmatan kelas renang bagi mereka yang ingin meningkatkan kemahiran berenang mereka.
 9. Perkhidmatan kelas Pilates untuk mereka yang ingin meningkatkan fleksibiliti dan kekuatan mereka. Contohnya taman atas bumbung RUMAWIP Sky Awani 3 disambungkan antara 3 blok, ia boleh digunakan untuk menjalankan kelas Pilates.
 10. Perkhidmatan kelas piano untuk mereka yang ingin belajar bermain piano. Anda memerlukan piano untuk ini 🙂
 11. Perkhidmatan kelas gitar untuk mereka yang ingin belajar bermain gitar.
 12. Perkhidmatan kelas tuisyen untuk mereka yang ingin meningkatkan prestasi akademik.
 13. Kelas biola atau mereka yang ingin belajar bermain biola.
 14. Mewujudkan kumpulan berfungsi sebagai platform untuk membeli dan menjual barangan dalam kondo yang sama juga berfungsi, contohnya menamakannya Sky Awani 3 Market. Ahli boleh menyiarkan item mereka untuk dijual dan menghubungi bakal pembeli dalam komuniti yang sama. Ini adalah pilihan yang mudah untuk mereka yang ingin menjual atau membeli barangan tanpa perlu meninggalkan keselesaan komuniti mereka sendiri. Kumpulan jual beli membolehkan ahli berhubung antara satu sama lain dan membeli atau menjual barangan dan perkhidmatan dalam kondo yang sama. Perkhidmatan ini sesuai untuk mereka yang ingin menjimatkan wang, masa, dan kerumitan semasa membeli atau menjual barang.

Semua perkhidmatan ini dipasarkan menggunakan kumpulan tempatan Telegram, memudahkan ahli mengakses dan menggunakannya. Perkhidmatan ini disediakan oleh penduduk kondo yang sama, yang memastikan kepercayaan, kebolehpercayaan dan kemudahan. Saluran tempatan Telegram juga membolehkan ahli berkomunikasi antara satu sama lain, berkongsi maklumat dan membuat pengaturan untuk perkhidmatan yang mereka perlukan. Majoriti RUMAWIP dibina di kawasan sesak; penghuni akan memilih untuk tidak hanya menghalau keluar tanpa perlu. Semakin besar kepadatan RUMAWIP, semakin besar peluang untuk berniaga. Wang tumbuh di atas pokok apabila anda mempunyai minda yang optimistik dan kreatif.

Sila melanggan kami Telegram saluran untuk pelancaran RUMAWIP pada masa hadapan.

Ulasan (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!