Tiada komen

Jenama Disyorkan untuk RUMAWIP Reno Work

Pengubahsuaian adalah aspek penting sebelum berpindah dalam RUMAWIP. Sama ada projek asas atau pengubahsuaian berskala penuh, pemilihan jenama yang sesuai untuk tugas itu adalah penting. Dalam artikel ini, kami akan melihat dengan lebih dekat beberapa jenama teratas dalam industri pengubahsuaian dan cara mereka boleh membantu menjayakan projek pengubahsuaian anda.

Mega Kabel untuk Kerja-kerja Pendawaian

Apabila ia melibatkan kerja-kerja pendawaian, keselamatan dan ketahanan harus menjadi keutamaan anda. Megakabel ialah jenama yang boleh dipercayai yang telah menyediakan wayar dan kabel berkualiti tinggi selama lebih 30 tahun. Produk mereka dihasilkan untuk memenuhi piawaian keselamatan antarabangsa, dan wayar mereka terkenal dengan kekonduksian yang sangat baik dan ketahanan terhadap haus dan lusuh. Hospital biasanya menggunakan jenama ini untuk pendawaian mereka. (Untuk lampu tambahan dan powerpoint)

Schneider untuk Suis

Suis adalah bahagian penting dalam mana-mana sistem elektrik, dan Schneider adalah salah satu jenama teratas dalam industri. Mereka menawarkan rangkaian suis yang luas, daripada suis hidup-mati asas kepada suis dimmer yang lebih maju dan suis pintar yang boleh dikawal dari jauh. Suis Schneider terkenal dengan ketahanan, kebolehpercayaan dan kemudahan pemasangan, menjadikannya pilihan ideal untuk sebarang projek pengubahsuaian. S-Classic (dulu jenama Clipsal yang bertahan seumur hidup) adalah yang tahan lama tetapi kebanyakan orang memilih Vivace untuk estetika. (Untuk suis tambahan atau penggantian total semua suis untuk estetika yang lebih seragam)

JAS and Pakai untuk Perkakas dan Kelengkapan Sanitari

Peralatan dan kelengkapan sanitari adalah komponen penting dalam mana-mana projek pengubahsuaian bilik mandi atau dapur. DOE dan Pakai adalah dua jenama paling popular dalam kategori ini. DOE terkenal dengan kelengkapan bilik mandi berkualiti tinggi, termasuk tandas, singki dan pancuran mandian, manakala Pakai pakar dalam singki dapur, paip dan kelengkapan lain. Kedua-dua jenama menawarkan rangkaian produk yang luas, daripada model asas kepada reka bentuk yang lebih maju yang menggabungkan teknologi terkini. Sorento or Jaguar harga agak curam untuk RUMAWIP, pada pendapat saya. (melainkan jika anda menggunakan pemanas storan, anda mungkin tidak perlu membeli banyak daripada ini kerana ia disediakan kecuali pemanas air yang kebanyakannya memilih pemanas air segera yang disertakan dengan kepala pancuran mandian)

*pendawaian sedia ada tidak sesuai untuk pemanas penyimpanan & ketuhar; anda memerlukan bekalan 4mm untuknya (dengan syarat ialah bekalan 2.5 mm) . Joven ialah satu-satunya jenama yang anda boleh dapatkan untuk pemanas storan; ia melibatkan nasib dalam jangka hayat & selesaikan pendawaian oleh juruelektrik dan bukannya pemasang pemanas air kerana mereka mungkin tidak memberikan anda bekalan kuasa Mega Kabel 4mm! (ini adalah jika anda akan mandi hujan) Sila ambil perhatian, jika bekalan pendawaian terbakar, anda perlu memecahkan siling plaster untuk mencipta bekalan baru! Lurang siling di bawah pemanas simpanan adalah WAJIB atau anda perlu memecahkan siling plaster apabila pemanas storan memerlukan pembaikan. Terdapat harga yang mahal untuk dibayar untuk pengalaman mandi romantis jika anda tahu maksud saya 😉

Kuda putih and Super Seramik untuk Jubin

Jubin ialah elemen penting dalam mana-mana projek pengubahsuaian, dan White Horse dan Super Ceramic adalah dua daripada jenama teratas dalam kategori ini. White Horse menawarkan pelbagai jubin, daripada reka bentuk klasik kepada pilihan yang lebih kontemporari, manakala Super Ceramic mengkhususkan diri dalam jubin seramik yang tahan lama dan mudah diselenggara. Kedua-dua jenama menawarkan pelbagai saiz, warna dan corak, menjadikannya mudah untuk mencari jubin yang sesuai untuk dipadankan dengan penglihatan reka bentuk anda. (anda mungkin tidak memerlukan ini kerana jubin RUMAWIP semasa boleh dilihat)

Dapur Menggunakan Simen Terbaik untuk Meletak Jubin

Semua kabinet dapur yang tahan lama berharga bom! Jadi saya cadangkan meletakkan jubin di meja dapur menggunakan simen. Simen menyediakan asas yang kuat dan tahan lama untuk jubin dan boleh menahan haba dan kelembapan yang biasa di dapur. Kemudian dapatkan petikan ringkas daripada pembuat kabinet yang berbeza untuk bahagian atas dapur. Anda boleh mendapatkan sedikit inspirasi daripada Tandatangan. (Semua RUMAWIP datang hanya dengan sinki aluminium)

Tanah Air, Kansai, dan SKK untuk Kerja Cat

Mengecat ialah salah satu cara paling menjimatkan kos untuk mengemas kini rupa RUMAWIP anda. Colorland, Kansai, dan SKK adalah tiga daripada jenama yang paling berpatutan lagi popular dalam industri cat. (Semua dinding RUMAWIP dicat dengan warna putih)

Kesimpulannya, pemilihan jenama yang betul adalah penting untuk sebarang projek pengubahsuaian. Sama ada anda mengubah suai bilik mandi, dapur atau keseluruhan rumah anda, menggunakan jenama yang boleh dipercayai seperti Megakabel, Schneider, DOE, Pakai, White Horse, Super Ceramic, Colorland, Kansai dan SKK boleh membantu memastikan projek anda berjaya dan memenuhi jangkaan anda . Bertegas untuk membeli semua jenama ini sendiri untuk unit RUMAWIP anda adalah satu kaedah untuk mengelak daripada diambil kesempatan oleh kontraktor, tetapi mengurangkan keuntungan mereka mungkin bukan idea yang bijak kerana mutu kerja yang baik adalah sama penting. Saya cadangkan anda harus menawarkan melebihi apa yang mereka minta untuk caj buruh atau anda mungkin menjadi pelabur hartanah Malaysia biasa yang sentiasa sibuk membaiki kecacatan.

  • peminat KDK yang bertahan selama 80 tahun tidak lagi wujud; kipas yang ringkas cenderung untuk bertahan lebih lama seperti suis Schneider S-Classic. Pilih kipas siling yang ringkas dan kerap bersihkan supaya tahan lebih lama.

Elijah Woo

Kebanyakan maklumat dalam artikel ini disediakan oleh KL Soo, Pengarah Pemasaran Lem Min Steel . 20 tahun pengalaman dalam menyediakan bahan binaan. Mereka membekalkan semua jenama yang disyorkan di atas kecuali yang elektrik.

Ulasan (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!