Tiada komen

5 Tips Kelulusan Pinjaman RUMAWIP

Tempoh Pekerjaan Minimum

Kebanyakan bank memerlukan pemohon untuk Skim Rumah Pertama Saya (100% Pembiayaan) untuk bekerja di syarikat yang sama untuk sekurang-kurangnya satu tahun. Jika pemohon tidak, peluang untuk kelulusan adalah lebih rendah dan walaupun kelulusan pinjaman untuk RUMAWIP tertentu diperolehi; kadar faedah akan jauh lebih tinggi berbanding dengan kadar faedah biasa.

Rekod CCRIS

Pembeli RUMAWIP mesti mempunyai rekod CCRIS. Jika seseorang tidak mempunyai rekod, sesetengah bank mungkin memerlukan dokumen sokongan tambahan seperti sijil ijazah, rekod akaun simpanan atau lain-lain. Kami sentiasa menasihati pelanggan untuk memohon kad kredit untuk mendapat markah yang lebih baik dalam kad skor bank untuk kelulusan pinjaman (setiap bank mempunyai mekanisme pemarkahan yang berbeza pada pelanggan)

Hutang Minimum kepada Tiada

DSR (Nisbah Perkhidmatan Hutang) ditetapkan kepada maksimum 60%. Adalah lebih baik untuk mengekalkan hutang rendah hingga sifar untuk menjamin gadai janji dengan kadar faedah terendah! Hutang sifar adalah digalakkan tetapi sila simpan rekod seperti kad kredit untuk mengelakkan rekod menunjukkan CCRIS bersih yang memudaratkan permohonan pinjaman anda.

Rekod Pembayaran Sempurna

Bank suka tukang gaji yang baik, beri ganjaran kepada tukang gaji yang baik & tidak suka pelanggan bank baru dalam bidang pinjaman. Jadi, jika anda mempunyai pinjaman dengan bank, hanya dengan membayar tepat pada masanya mungkin anda mendapat tawaran terbaik dalam pinjaman perumahan.

Slip Gaji Standard Industri

Baucar bayaran atau rekod daripada e-hailing / pendapatan rider penghantaran adalah tidak diterima oleh bank dan tidak mempunyai peluang dalam mana-mana kelulusan pinjaman projek RUMAWIP. Slip gaji beserta caruman KWSP diperlukan semasa memohon pinjaman perumahan. Pendapatan sampingan tanpa caruman KWSP tidak akan diiktiraf oleh bank.

Ulasan (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!