2 Komen

Membeli Projek RUMAWIP Siap Bahagian 2

Penafian

Artikel ini adalah berdasarkan Trinity Auction Property Malaysia , kami tidak bertanggungjawab atau liabiliti untuk sebarang kesilapan atau ketinggalan dalam kandungan artikel ini.

Rahsia RUMAWIP Dalam Membeli RUMAWIP Yang Siap Melalui Lelong

Berdasarkan pautan di atas, RUMAWIP tidak lagi boleh dilelong. Percubaan untuk mendapatkan projek RUMAWIP yang telah siap bukan lagi pilihan kerana tiada persetujuan akan diberikan oleh PBT (tidak dinyatakan dalam posting FB secara khusus PBT mana)

Faedah Pembeli RUMAWIP

Ini bermakna jika pemilik RUMAWIP ingkar pada pembayaran gadai janjinya; hartanah tidak boleh dilelong dan secara teknikalnya unit RUMAWIP masih di bawah nama peminjam. Dia pada asasnya boleh tinggal di rumah secara PERCUMA kerana tidak akan menjadi perintah mahkamah untuk mengosongkan penyewa!

Soalan Jutaan Ringgit

Adakah ini kes individu jika benar? Atau adakah ia terpakai kepada semua RUMAWIP (kini dikenali sebagai Residensi Wilayah Keluarga Malaysia)? Ini benar-benar persoalan penting untuk dijawab oleh Kementerian Wilayah Persekutuan dalam beberapa hari akan datang kerana kadar kebankrapan dijangka meningkat. Ini mungkin topik paling menarik di Malaysia berkaitan hartanah pada tahun 2023!

Komen (2)

ralat: Kandungan dilindungi !!