Tiada komen

Menjual RUMAWIP 10 tahun kemudian?

Pertama, kiraan 10 tahun dari tarikh S&P anda dicop! Semua jika tidak kebanyakan RUMAWIP memerlukan pengubahsuaian yang besar sebelum berpindah.

Mengubahsuai RUMAWIP dengan mengambil kira ketahanan adalah penting untuk memastikan ruang itu kekal dalam keadaan baik untuk tahun-tahun akan datang (purata 6-7 tahun selepas diambil alih) sebelum anda dibenarkan menjualnya. Berikut ialah beberapa petua untuk mengubah suai kondo dengan mengambil kira ketahanan:

1. Pilih bahan tahan lasak: Apabila memilih bahan untuk pengubahsuaian anda, pilih bahan yang terkenal dengan ketahanannya, seperti :

Kayu pepejal - Ini biasanya dianggap sebagai bahan berkualiti tinggi untuk perabot. Kayu padu tahan lama, tahan lama, dan boleh ditapis semula atau dibaiki jika ia rosak. Beberapa jenis kayu pepejal yang biasa digunakan untuk perabot termasuk oak, maple, ceri dan walnut.

Papan lapis - Papan lapis dibuat dengan melekatkan lapisan kayu nipis, dan sering digunakan untuk membuat bingkai dan komponen struktur perabot. Ia biasanya dianggap sebagai bahan berkualiti baik, tetapi tidak begitu berkualiti tinggi seperti kayu pepejal.

Papan partikel – Papan partikel dibuat dengan memampatkan serpihan kayu dan resin, dan selalunya digunakan untuk membuat perabot yang lebih murah dan dihasilkan secara besar-besaran. Ia biasanya dianggap sebagai bahan berkualiti rendah, kerana ia tidak tahan lama atau tahan lama seperti kayu pepejal atau papan lapis.

MDF (papan gentian berketumpatan sederhana) – MDF adalah serupa dengan papan partikel, tetapi dibuat dengan memampatkan gentian kayu dan bukannya serpihan kayu. Ia sering digunakan untuk membuat perabot yang kurang mahal, dan secara amnya dianggap sebagai bahan berkualiti rendah.

Logam – Logam sering digunakan untuk membuat bingkai perabot dan aksen, dan boleh menjadi bahan yang tahan lama dan tahan lama jika ia diperbuat daripada logam berkualiti tinggi seperti keluli tahan karat atau aluminium. Walau bagaimanapun, logam berkualiti rendah boleh berkarat atau terhakis dari semasa ke semasa.

Pendawaian – berkeras untuk menggunakan jenama Mega untuk semua kerja pendawaian. Sila ambil perhatian bahawa kerja-kerja pendawaian sedia ada tidak akan menggunakan jenama ini kerana kosnya terlalu mahal untuk projek RUMAWIP.

  • anda boleh memilih untuk melakukan sebaliknya jika anda bercadang untuk mengubah suai pusingan kedua sebelum anda menjual rumah, risikonya mungkin tidak bertahan sehingga itu

2. Pilih lekapan berkualiti: Pilih lekapan berkualiti tinggi, seperti faucet dan kepala pancuran mandian, yang diperbuat daripada bahan tahan lama seperti loyang atau keluli tahan karat. Mereka akan dapat menahan haus dan lusuh penggunaan harian dan bertahan lebih lama. DOE ialah jenama tempatan yang boleh anda percayai! Jenama dari Itali itu tidak berbaloi untuk segmen pasaran ini.

3. Pasang ciri kalis air: Di kawasan seperti bilik mandi atau dapur, pasang bahan kalis air seperti dinding kering kalis air, lantai kalis lembapan dan pengedap kalis air di sekeliling lekapan untuk mengelakkan kerosakan air. (beli dari lot kedai perkakasan bukan di pusat membeli-belah; pergi ke tempat tukang paip pergi & berkeras untuk membeli produk berkualiti baik)

4. Utamakan penyelesaian storan: Memasang penyelesaian storan yang mencukupi, seperti kabinet, rak dan almari terbina dalam, boleh membantu mengelakkan kekacauan daripada terkumpul dan memastikan kondo anda kelihatan kemas dan teratur dari semasa ke semasa.

5. Fikirkan tentang penyelenggaraan: Pertimbangkan betapa mudah atau sukarnya untuk membersihkan dan menyelenggara bahan dan lekapan yang berbeza dari semasa ke semasa. Pilih bahan dan lekapan yang mudah dibersihkan dan diselenggara untuk memastikan kondo anda kelihatan hebat untuk tahun-tahun akan datang.

Rancang untuk masa hadapan: Akhir sekali, fikirkan tentang cara anda boleh menggunakan ruang pada masa hadapan dan rancang pengubahsuaian anda dengan sewajarnya. Sebagai contoh, jika anda bercadang untuk menjual kondo dalam beberapa tahun, pilih elemen reka bentuk yang abadi dan menarik kepada pelbagai bakal pembeli. Contohnya siling hitam.

Dengan mengikuti petua ini, anda boleh memastikan pengubahsuaian kondo anda bukan sahaja cantik dan berfungsi tetapi juga tahan lama dan dibina untuk bertahan lama. (SATU-SATUNYA CARA ANDA BOLEH MELAKSANAKAN INI IALAH ANDA MEMBELI BAHAN SENDIRI!) Apabila mengupah kontraktor; minta senarai bahan yang dia perlukan dan dapatkan sendiri dan bayar dia untuk buruh (bayar lebih daripada yang dia minta, mutu kerja adalah sama pentingnya). Ini adalah nasihat terbaik yang saya ada untuk menghalang anda daripada berhadapan dengan kecacatan yang tidak berkesudahan yang dihadapi oleh kebanyakan pelabur hartanah. Sila baca juga Jenama yang Disyorkan untuk Pengubahsuaian RUMAWIP .

Elijah Woo

Sila langgan Saluran Telegram kami untuk pelancaran RUMAWIP akan datang jika anda berminat.

Komen (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!