Tiada komen

Membeli Projek RUMAWIP yang Siap

Tahun 2022: Situasi Semasa

Disebabkan oleh wabak itu, buruh asing mengalami kekurangan, SOP di tapak pembinaan disediakan, harga bahan binaan telah meningkat 30% secara keseluruhan yang telah memperlahankan pembangunan projek RUMAWIP (kini dikenali sebagai Residensi Wilayah Keluarga Malaysia) . Permintaan untuk projek RUMAWIP yang telah siap semakin meningkat dan sebabnya tidak diketahui.

Di mana untuk mencari projek RUMAWIP yang telah siap?

Pertama sekali, rumawip.com.my bukanlah tempat untuk mendapatkan projek RUMAWIP yang telah siap. Untuk anda membeli projek RUMAWIP yang telah siap pada tahun 2022, anda hanya boleh membeli daripada lelongan atau daripada pemilik sedia ada (anda mesti boleh menerima bahawa itu bukan hartanah baharu). Tanda harga RM 300,000 (ada yang lebih murah) menjadi punca ramai pembeli yang terdesak mencari RUMAWIP.

Firstly you have to google the RUMAWIP developer’s name. From there look for their previous projects. Aset Kayamas for example is a biggest player in building RUMAWIPs. Just go to their website and look for their list of projects and search it out in iProperty or PropertyGuru.

Kos untuk membeli projek RUMAWIP yang telah siap

Sila ambil perhatian bahawa anda mungkin perlu menyediakan deposit 10% untuk hartanah lelong dan

Rumah Pertama
Undang-undang SPA – diserap oleh Dev
MOT - Diketepikan
Legal & Disb Pinjaman – kira-kira 4.5k
Duti Setem – Diketepikan
Jumlah Kos – kira-kira 4.5k
Bukan Rumah Pertama
Undang-undang SPA – diserap oleh Dev
MOT – kira-kira 6k (bayar apabila VP)
Legal & Disb Pinjaman – kira-kira 4.5k
Duti Setem – kira-kira1.5k
Jumlah Kos – kira-kira 12k

Komen (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!