Tiada komen

Penjimatan RM 100,000 dalam Pembelian RUMAWIP!

Majoriti pembeli RUMAWIP memilih untuk pembiayaan 100%, dikenali sebagai SKJP, dengan Maybank dan RHB sebagai pemain utama. Saya akan memberitahu anda cara untuk menjimatkan wang dengan membuat bayaran bulanan yang lebih besar. Gadai janji boleh dikeluarkan sehingga 35 tahun atau sehingga peminjam mencapai umur 70 tahun. Untuk mencapai matlamat ini, kami akan menggunakan pakej RHB dengan kadar faedah 4.55% dan tempoh 35 tahun sebagai contoh.

Mula-mula google untuk kalkulator pelunasan atau klik sahaja INI

Langkah 1: Masukkan jumlah pinjaman RM 300,000

Langkah 2: Masukkan kadar faedah 4.55%

Langkah 3: Masukkan tempoh 35 tahun ialah anda berumur 35 tahun dan ke bawah (jika anda berumur 35 tahun ke atas, gunakan formula ini 70 – umur anda = tempoh maksimum)

Langkah 4: Masukkan jumlah tambahan bayaran bulanan yang anda mampu bayar.

Selepas memasukkan maklumat anda, anda boleh melihat dengan jelas berapa banyak wang yang anda boleh simpan jika anda membayar tambahan RM 257.15. Tiada kaedah yang tepat untuk mengira ini kerana kadar faedah berubah-ubah (Melainkan anda mempunyai salah satu gadai janji kadar tetap yang sukar ditemui itu). Jika anda ingin menyasarkan lebih tinggi, katakan RM 150,000 penjimatan faedah, hanya ulangi langkah di atas.

Sekarang kerana kami menggunakan RHB sebagai model di sini, sila ambil perhatian bahawa RHB Conventional adalah Fleksi Penuh (Pinjaman flexi membolehkan peminjam bukan sahaja membuat bayaran pendahuluan untuk mengurangkan faedah gadai janji mereka, tetapi juga untuk mengeluarkan bayaran tambahan bila-bila masa mereka memerlukannya) & RHB Islamic adalah Semi Flexi (membenarkan untuk membuat bayaran pendahuluan untuk menjimatkan kadar keuntungan tetapi tidak dapat mengeluarkan bayaran tambahan).

Bagi Maybank ia adalah Pinjaman Berjangka tetapi sedikit Flexi. Anda boleh membuat bayaran pendahuluan untuk menjimatkan faedah tetapi anda perlu memaklumkan kepada pihak bank melalui panggilan telefon ke cawangan atau walk in selepas pembayaran dibuat. MBSB menawarkan pembiayaan SKJP; bayaran pendahuluan kepada prinsipal memerlukan anda memaklumkan bank 1 bulan lebih awal.

Elijah ialah ejen hartanah yang dihormati yang telah mendedikasikan kepakarannya untuk program RUMAWIP sejak 2018. Dengan reputasi kejujuran yang tidak berbelah bahagi, beliau melayari landskap hartanah dengan kejujuran dan wawasan analitikal. Di samping peranannya sebagai ejen hartanah, Elijah bersinar sebagai perunding pemasaran yang bekerjasama rapat dengan pemaju RUMAWIP. Dwi perspektif dan komitmennya terhadap keterjangkauan menjadikan beliau seorang tokoh yang dipercayai dalam industri, secara konsisten membimbing pelanggan dan pihak berkepentingan ke arah keputusan termaklum dan hasil yang berjaya.

Penafian: Maklumat yang disediakan di laman web ini adalah bersifat umum dan bukan merupakan nasihat kewangan. Saya akan berusaha untuk mengemas kini laman web mengikut keperluan. Walau bagaimanapun, maklumat boleh berubah tanpa notis dan kami tidak menjamin ketepatan maklumat di laman web, termasuk maklumat yang diberikan oleh pihak ketiga, pada bila-bila masa tertentu. Walaupun segala usaha telah dibuat untuk memastikan maklumat yang diberikan adalah tepat, individu tidak boleh bergantung pada maklumat ini untuk membuat keputusan kewangan atau pelaburan. Sebelum membuat sebarang keputusan, kami mengesyorkan anda berunding dengan perancang kewangan atau bank anda untuk mengambil kira situasi kewangan dan keperluan individu anda. Saya tidak memberi sebarang jaminan tentang ketepatan, kebolehpercayaan atau kesempurnaan maklumat yang terkandung dalam laman web ini. Kecuali setakat mana-mana liabiliti di bawah undang-undang tidak boleh dikecualikan, saya tidak menerima sebarang liabiliti untuk sebarang kesilapan atau peninggalan di laman web ini atau untuk apa-apa kerugian atau kerosakan yang dialami oleh penerima atau mana-mana orang lain. di laman web ini. Saya tidak bertanggungjawab untuk sebarang kesilapan atau peninggalan di laman web ini, atau untuk sebarang kehilangan atau kerosakan berikutnya yang dialami oleh penerima atau mana-mana orang lain, kecuali setakat liabiliti di bawah undang-undang tidak dapat dielakkan.

Ulasan (0)

ralat: Kandungan dilindungi !!