10 Komen

Bagaimana untuk Tempah RUMAWIP?

"Cara Rasmi:

Hanya klik pada pautan ini, JWP, untuk diarahkan ke laman web rasmi kerajaan. Dari sana, anda boleh memilih projek yang tersedia dan memohon sewajarnya. Selepas memohon, anda perlu menunggu kelulusan. Setelah projek diluluskan, pemaju akan menghubungi anda untuk melihat, dan jika anda ingin meneruskan, anda boleh memohon pinjaman. Sebagai alternatif, anda boleh melawat galeri untuk melihat projek dan memohon pinjaman serentak dengan permohonan untuk kelulusan kerajaan. Nombor hubungan pembangun sentiasa disediakan di tapak web. Semua ini berlaku selepas pembangun berjaya mendapatkan APDL (Permit Pengiklanan dan Lesen Pemaju).

Cara Kiasu:

Sila ambil perhatian bahawa program pembiayaan rumah 110%, Skim Rumah Pertamaku, yang disokong oleh CAGAMAS, telah digantikan dengan pinjaman SKJP. Pada masa ini, hanya Maybank dan RHB yang aktif menyediakan pakej ini dalam kebanyakan projek RUMAWIP (Residensi Wilayah). Adalah penting untuk memahami bahawa bank biasanya membiayai 25-30% daripada projek pada mulanya, dengan peningkatan berlaku apabila kuota dipenuhi. Kenaikan ini biasanya mengambil masa purata 2 minggu dari masa pengurus bank menyerahkan permohonan selepas kuota penuh.

Sekiranya terdapat hanya dua bank yang menyediakan pakej SKJP untuk projek RUMAWIP, kita boleh membuat kesimpulan bahawa apabila jualan projek RUMAWIP tertentu mencecah 50-60% daripada jumlah unit, proses itu mungkin menjadi perlahan. Ini kerana lebih daripada 90% pembeli RUMAWIP memilih pembiayaan penuh, ini bermakna pembeli tidak boleh memilih pakej pinjaman. Hasilnya, mereka yang mampu membayar wang muka 10% akan dapat mendapatkan unit dengan mudah. Sebagai contoh, kedua-dua projek RUMAWIP ini Dutamas Dahlia telah diambil sepenuhnya dalam masa 2 hari, dan Alamanda (terletak berhampiran dengan Bangsar) telah diambil sepenuhnya dalam masa kurang daripada 7 hari, hanya untuk menamakan beberapa contoh.

Jadi, apa yang kita, sebagai ejen pengalaman RUMAWIP lakukan dalam situasi ini? Kami membantu anda masuk

  • memberikan anda berita orang dalam sebelum APDL dikeluarkan untuk memberi anda kelebihan penggerak pertama
  • pinjaman pra-lulus (terdapat kuota terhad untuk PEMBIAYAAN PENUH)
  • sediakan dokumentasi anda
  • kunci unit pilihan anda dengan pembangun
  • memberi taklimat kepada anda tentang perkara yang perlu diperhatikan semasa membeli a UNIT TETAP kondominium seperti RUMAWIP

Kami memperoleh pendapatan dengan berjaya mendapatkan unit yang anda inginkan oleh itu, kami akan sentiasa melakukan yang terbaik untuk membantu proses pembelian.

Sila melanggan kami Saluran Telegram untuk berita orang dalam RUMAWIP dan dapatkan kelebihan langkah pertama.”

Elijah ialah ejen hartanah yang dihormati yang telah mendedikasikan kepakarannya untuk program RUMAWIP sejak 2018. Dengan reputasi kejujuran yang tidak berbelah bahagi, beliau melayari landskap hartanah dengan kejujuran dan wawasan analitikal. Di samping peranannya sebagai ejen hartanah, Elijah bersinar sebagai perunding pemasaran yang bekerjasama rapat dengan pemaju RUMAWIP. Dwi perspektif dan komitmennya terhadap keterjangkauan menjadikan beliau seorang tokoh yang dipercayai dalam industri, secara konsisten membimbing pelanggan dan pihak berkepentingan ke arah keputusan termaklum dan hasil yang berjaya.

Ulasan (10)

ralat: Kandungan dilindungi !!